5 Mart 2015 Perşembe

TEOG'a girecek öğrenciler dikkat!

MEB, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, merkezi sınavlara, hazırlık sürecinde öğrenciler, veliler ve öğretmenler için görüş ve önerilerin yer aldığı 4 ayrı kılavuz hazırladı

TEOG'a girecek öğrenciler dikkat!

03 Mart 2015 - 20:32
Yazı Boyutu:
x
Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre; Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, TEOG sistemi hakkında öğrenci, aile ve öğretmenleri bilgilendirmek amacıyla 81 ilden 100 rehberlik öğretmenine 23-25 Şubat'ta Ankara'da 3 günlük eğitici eğitimi verdi.

Bu 100 öğretmen, 2015 eğitim-öğretim yılı sonuna kadar, rehberlik öğretmenleri ve öğretmenler, veliler ve öğrenciler için bilgilendirme çalışması yapacak. Bu eğitimlerde; öğrenci ve velilere,sınav öncesi ve sonrası destek, sınavlara hazırlanma ve verimli ders çalışma, sınav kaygısı ile baş etme yolları, tercih danışmalığı, ailenin çocuğa yaklaşımı, öğretmenlerin ortak sınavlarda rolleri, öğrencilere yaklaşımları, sınav süresince yapılması gerekenler hakkında bilgilendirme yapılacak.

Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin verimliliğin arttırılması amaçlanan bu çalışma kapsamında, eğitici öğretmenlerinin, illerindeki faaliyetlerde kullanmaları amacıyla örnek sunuları içeren "Öğretmen, Öğrenci, Veli ve Tercih Danışmanlığı" başlıklarında 4 kılavuz hazırlandı. Hazırlanan kılavuzlar, Bakanlığın internet sitesinden yayımlandı.

"TEOG Aile Kılavuzu"nda, sınavın, çocukların kişilik özelliklerini, zekasını, ailenin başarılı olup olmadığını belirleyen bir araç olmadığına vurgu yapıldı. Ailelerin çocukları ile kuracakları olumlu ilişkilerin, onların özgüvenli, sorumluluk sahibi, kendi kendine yeten, başarılı bireyler olmalarını sağlayacağına işaret edilen kılavuzda, çocukların okul hayatının, kullandıkları sosyal paylaşım ağlarının, sosyal etkinliklerinin ve arkadaş ilişkilerinin özgüvenlerini sarsmadan kontrol edilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Kılavuzda, ailelerin çocuklarıyla kuracakları ilişkilerde dikkat etmesi gereken noktalar, "Elimizden geldiğince tutarlı davranalım. Rencide edecek kadar baskıcı, çocuğumuzun ne yaptığını bilmeyecek kadar ilgisiz, sarıp sarmalayıp nefes almasını engelleyecek kadar koruyucu olmadan, demokratik bir tutum sergileyelim" ifadeleriyle anlatıldı.

Sınavların, geleceğin tek belirleyicisi olarak görülmemesi gerektiğinin tavsiye edildiği kılavuzda, sınavın çocukların öğrenme yaşantılarını değerlendiren ve onların bir üst eğitim kurumuna yerleşmesini sağlayacak bir araç olarak görülmesi gerektiği vurgulandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder