10 Mart 2015 Salı

Maddi Getirisi Yüksek Bilinmeyen Meslekler

Maddi Getirisi Yüksek Bilinmeyen Meslekler

bilinmeyen mesleklerKüçüklükten sorulur hep çocuklara, büyüyünce ne olacaksın? Önce ciddi ciddi düşünür sonra sıralar polisten başlar, avukat, itfaiyeci, futbolcu, şarkıcı, doktor, öğretmen diye diye devam eder. Bunlar zaten bilinen mesleklerdir. En azından çevredeki eş, dost, akrabalardan biri bu mesleklerden birini icra etmektedir. Ama tüm bunların yanı sıra bir de bilinmeyen meslek grupları vardır. Aslında bu meslek grupları bilinmemekten ziyade, diğer meslek grupları kadar duyulmamıştır. Parasal olarak getirisi çok olan meslek gruplarından birkaçı ise şöyle sıralanabilir.
Son yıllarda inşaat sektöründeki artan dalgalanma ara eleman açığını doğurdu. İnşaat mühendisleriyle inşaat işçilerindeki ara eleman eksiği ise yapı denetim sektörünü doğurdu. Yasalarla, inşaatlarda bu elemanların çalışması zorunlu hale getirildi. Sadece iki yıllık üniversiteyi okuyup yapı denetim mezunu olmak kolay. Sonrasında şirketler sizi bekliyor.
Bir başka meslek grubu ise jokeylik. At yarışlarının birçok tutkunu vardır, kimi üzerinde iddia oynar, kimi içinse atları izlemek bir tutkudur. Peki, atları idare eden jokeyliği hiç düşündünüz mü? Jokey okullarına girişte, kişinin boyunun ortalamadan düşük olması en önemli şart, çünkü atlara fazla ağırlık yüklenmemeli ki yarışlar kazanılsın. Ayrıca maddi getirisinin yüksek oluşu da avantajı. Üstelik her yarış sonucunda dereceye girilmesi halinde de ayrıca para kazanılabiliyor. Eğer ki atları da seven bir çocuğunuz varsa, küçüklükten itibaren bu yöne yöneltebilirsiniz.
Gökyüzünü izlediğinizde hiç sonsuz olduğunu düşündünüz mü? İnsanoğlunun hep aklını karıştıran bu uzayı keşfetmeye adım atmaya ne dersiniz. Cevabınız eğer evet ise astronot olmaya ne dersiniz. Zorlu eğitim süreçleri olsa da işin sonucundaki elde ettiğiniz şeyler sizin için yeterli olacaktır.
Biz sadece burada birkaç meslek grubuna değindik. İşim, herkesten farklı olsun ama maddi getirisi de yüksek olsun diyorsanız bunlar tam sizlik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder