20 Mart 2015 Cuma

En ilginç 7 profesyonel meslek

En ilginç 7 profesyonel meslek

En ilginç 7 profesyonel meslek

 

Meslekler, toplumların ihtiyaçlarından doğar" gibi bir bakış açısından yola çıkacak olursak "garip" diye tanımlanabilecek bir meslek dalı bulamayabiliriz. Ancak bu durum her ne kadar ülkelere göre değişse de öyle meslekler var ki, hiç kimsenin aklına gelmeyecek türden...
1. Yaşasın yavrukurtlar!
Eğer çocuklara faydanızın dokunacağı bir iş arıyorsanız, çocuklar için profesyonel kamp çantası planlayıcısı olabilirsiniz.
2. Kalite kontrol
Keyfinize düşkün biriyseniz, otel odalarının konforunu test etmek için profesyonel uyuyucu olarak yeni bir kariyere adım atabilirsiniz.
3. Başka Titanikler batmasın!
Soğukla aranız iyiyse, deniz tutması gibi bir probleminiz de yoksa pekala buzdağı taşıyıcısı olarak okyanuslarda cirit atabilirsiniz.
4. Gözyaşlarınız boşa akmasın
Ağlak biriyseniz de Uzakdoğu'da size alternatif ekmek kapıları mevcut, cenaze törenlerinde profesyonel ağlayıcı olabilirsiniz.
5. Korkuluk bizim işimiz!
Bir çoğumuzun "Bostan korkuluğu gibi ne dikiliyorsun?" sözüyle karşılaştığı günümüzde, pekala bu durumu canlı bostan korkuluğu olarak paraya çevirmek de mümkün. Gerçekten de durduğunuz yerden para kazanabilmenin yegane yolu bu olsa gerek.
6. Maksat gelecek nesiller civciv yüzü görsün
Tavuk çiftleştiriciliği de profesyonel meslekler arasında yerini alan alternatif bir iş kolu. Yumurta ve civciv fobiniz yoksa, denemeye değer.
7. Zehir zemberek bir meslek
Yılan zehri, tıptan tutun kozmetiğe kadar hemen her alanda ihtiyaç duyulan bir hammadde. Bu değerli materyali elde etmek ise biraz tehlikeli biraz da zahmetli. Ancak "Yılandan korkmam yalandan korktuğum kadar" diyebiliyorsanız siz de profesyonel bir yılan zehri sağıcısı olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder