21 Mart 2015 Cumartesi

Günümüzün ve Geleceğin En Popüler İyi Maaşlı Meslekleri

Günümüzün ve Geleceğin En Popüler İyi Maaşlı Meslekleri




Günümüzde en çok gelişen ve gelecekte de genç nesillere güzel bir para kapısı hazır hale getiren meslek dalları , iş hayatı uzmanlarının yaptığı bir denetim ile açıklandı . 57 sektörde , 117 iş dalında memur 30 bin kişi ile görüşülen uzmanların araştırmasına göre , geleceğin en güzel işi , mağazalarda alışveriş ortamını cazip duruma getiren tecrübe tasarımcılığı . İşte geleceğin en fenomen on mesleği:
Deneyim tasarımcısı : Perakende pazarında personel bu kişiler , bilhassa mağazalara iştirak eden müşterilerin etkilenmesi üst kısmına odaklanıyor . Bunun içerisine uygun duvar boyalarının kullanılması , pencerelerin gerçek yerlere açılması giriyor .
en_populer_meslekler
Tıp araştırmacıları : Gelişen teknolojiye paralel olarak , baş döndürücü bir süratle değişen iyileştirme metotlarını çok iyi takip edenler , kesinlikle bu meslekten aynı şekilde en büyük manevi tatmini maddi geliri elde ediyor .
Web tasarımcısı : İnternet üstünde kendine ait bir İnternet sitesi olmayan şirketler , çoğalış alıcılar açısından bile olması gerektiği dek ciddiye alınmıyor . Bu yüzden her firmanın , her organizasyonun kendine ait bir internet sitesi olması gerekmektedir . Bu da web tasarımcılarına gittikçe daha büyük önem kazandırıyor .
İnternet güvenliği : Tüm yeryüzünde olduğu benzeri ülkemizde de en mühim problemlerden biri , internet üzerinden yapılmış olan hırsızlıklarıdır . Hackerların internet ortamında müşterilerin banka hesaplarına kanunsuz bir biçimde girerek ücret taşıma edebilmeleri , internette güvenliğin önemini anlatmaya yetiyor . İnternet üstünde şahsi bilgilerin çok huzurlu kullanılması sebebinden , güvenlik programları , günümüzde ve gelecekte bu ile uğraşanlara benzersiz paralar kazandıracak .
Şehir planlamacısı : Nüfusun çoğalması , il yaşamını da giderek çekilmez duruma getiriyor . Bu sebeple her çeşitli etkinliğin ve yerleşim bölgelerinin ayrıntılı planlamasını sağlamak giderek zorlaşıyor . Dünya genelinde ve ülkemizde çok il , karşılaşılan sorunlar itibariyle tekrar planlanmaya gereksinim duyuyor .
Medya promosyoncusu : Yapılmış Olan araştırmalar , kişilerin en çok gazete , dergi , TV ve radyodan duydukları şeylere itibar ettiklerini rotaya koyuyor . Medya promosyonculuğu , günümüzün en cazip meslekleri içinde yer ediniyor .
Yetenek avcıları : Eğlence dünyasının gereksinimi olan yepyeni yüzleri ortaya çıkarmak , kabiliyet avcılarının işi . Bu iş temel görünmesine rağmen , çok neslin eğlence kültürünün ve tüketim eğiliminin şekillenmesini de sağlıyor . Ülkemizde en son günlerde televizyonlarda görülen ses ve kabiliyet yarışmalarını hazırlayanlar , bu sınıf meslek erbabından sayılıyor .
Satın alma ajanları : Satın alma ajanları adeta detektif benzeri çalışıyor . Bu mesleğin ustaları , bilhassa büyük mağazaların nelere gereksinimi olduğunu , raflarda hangi ürünlere yer verilmesi gerektiğini , hangi ürünlerin olması gerektiği dek alıcı bulamayacağını belirliyor . Büyük alışveriş merkezlerinde bu türden hizmet verici satın alım ajanları , yaptıkları 3 – 4 iş karşılığında bir yıl geçinecek dek gelir elde ediyor .
Sanat yönetmenleri : Renkli ışıklar altında TV – magazin programlarından sinemaya , tiyatrodan siyasi partilerin kongrelerine dek pekçok faaliyet alanı olan zanaat yönetmenliği , tüm zamanların en popüler mesleklerinden biri sayılıyor .
Haber analistleri : İnternet haberciliği , haber peşinde koşturarak geçimini imkanı sunan gazeteciler için yepyeni bir iş alanı olmaya devam etmektedir . Sayıları her geçtiğimiz gün yükselen internet haber siteleri , bir haberi sade olarak vermenin ötesine geçerek ” inceleme ” e de yöneliyor .
Uluslararası hukuk : Türkiye’nin Avrupa birliğine sürecine girmesi ve başka sermaye girişinin hepten artmasın bu bölgede yetişmiş hukukçulara olan gereksinimi çok defa kılacak .
Uluslararası ilişkiler : Değişik ülkelerle deneyimli platformlarda ilişkilerimizin artmasıyla beraber bu alandan mezun bireylerin kamu ve özel sektörde iş arama olanakları artacak .
Bilgisayar bilimleri mühendisliği : Pc teknolojisi geliştikçe PC mühendislerine olan gereksinim da sürecek .
Veri madenciliği ve analistliği : Bankalar , Telekom operatörleri , perakendeciler ve ISP’ler benzeri yüklü olarak verilerle personel firmalar , bu verilerini çıkarıp , inceleme eden veri madencilerine ve analistlerine gereksinim duyuyor ve duymaya da devam edecek .
Kod kırıcılar : Bugün çok şirket içerisinde çalıştırılan kod kırıcılar , bilgisayarların iş ve özel hayatımıza fazladan girmesiyle beraber önemlerini artıracaklar .
Bilgi mühendisliği : Bilgilerin sistemde bildirimlerinin interaktif biçimde kullanılmasını ve kodlama işlemlerini gerçekleştiren bu kişiler gelecekte de ön planda olacak .
Güvenlik hizmetleri : Bilhassa bankalarda , perakende pazarında ve hükümet kademelerinde büyük miktarda iş yapan firmalar güvenliği onlar için ciddi olduğundan Elektronik Güvenlik Yöneticisi pozisyonuna önem veriyorlar .
Genetik bilimleri mühendisliği : Tıpta kalıtsal hastalıkların tanısının konması ve tedavisi ile alakalı çalışmalar çoğalarak devam ederken istenilen niteliklere sahip bitki ve hayvanların yetiştirilmesi konusunun da üstünde duruluyor . Bu da genetik mühendislerine gereksinimi çok defa kılıyor .
Endüstri mühendisliği : Bütünleşik üretim ve hizmet sistemlerinin tasarımını yapan , amaçlayan ve bu sistemleri yöneten ve çevrimini imkanı sunan , girdilerin en efektif biçimde kullanılması ve süreçlerin performansının yükseltilmesi ve kalitenin artırılması konusunda personel bu kişilere bugün olduğu benzeri gelecekte de gereksinim olacak .
Biyoteknoloji uzmanlığı : Gelecekte üçüncü ev ürünlerin üretilmesi konusu olacak . İşte bu noktada biyoteknoloji uzmanlarına ihtiyacın artacağı söyleniyor .
Psikoloji : Türkiye’de süratle gelişen bir disiplin olan psikoloji kısmından mezun olanlar , alaka alanlarına göre insan kaynakları uzmanlığı , kamuoyu ve Pazar denetim şirketleri ve başka kurumlarda araştırmacı olarak çalışabilecekleri benzeri yuva psikoloğu benzeri görevler de üstlenebiliyorlar .
Koruyucu hekimlik : Sıhhat konusunda kişilerin bilinçlenmesiyle hastalıklarının bulaşma yollarının engellenmesi , aşılama ve sıhhat eğitimine olan alaka arttı . Bunun sonucu olarak günümüzde olduğu benzeri gelecekte de koruyucu hekimliğin öneminin artacağı tahmin ediliyor .
Estetik cerrahi : İnsanların zerafet konusunda gösterdiği hassaslık sürdükçe bu bölgede iş hacmi daima söz konusu olacak .
Fizik iyileştirme uzmanlığı , diyetisyenlik , danışmanlık , gıda ve beslenme mühendisliği , finans uzmanı ve yöneticisi , gayrimenkul hizmetleri ve idaresi de geleceğin fenomen olma yolunda süratle ilerleyen meslekleri .



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder