7 Mart 2015 Cumartesi

Dünyanın En İlginç Meslek Dalları

Dünyanın En İlginç Meslekleri

Mezun olmak üzere olan öğrenciler sürekli olarak ne yapacaklarını düşünürler. Tabii ki her zaman için doktorluk, avukatlık veya öğretmenlik gibi standart meslek tercihleri vardır. Ancak şu zamana kadar hiç duymadığımız başka meslekler de vardır. Siz değerli okuyucularımıza özel dünyanın en ilginç mesleklerini araştırdık.
Kendi kariyer yolculuğunuza başlarken veya daha iyi olanaklarla ilgili hayaller kurarken aşağıdaki ilginç meslekleri de dikkate alabilirsiniz (:

Koku uzmanı

Koku uzmanları koltuk altındaki kötü kokuları engelleyen deodorantların ve ter önleyicilerin etkisini test eder. Burunlarını bu işe soktukları için hepsine teşekkür ederiz.

IMAX ekran temizleyici

İhtişamlı ve gerçek üstü büyüklükte olan IMAX ekranlar kirle ve tozla kaplanırsa hiçte etkili olmaz. Allahtan ki görüntü kalitesini düşünen firmalar var. IMAX ekran temizleme firması 1570 Cinema Services’in sahibi Michael Quaranto’ya göre en büyük zorluk ekranları sürekli olarak tozdan arındırmaktır. Ekranlar sürekli toz olduğundan temizlikçilerin iki veya üç ekran da bir vakumlu elektrik süpürgelerini boşaltmaları gerekiyor.

Profesyonel ıslıkçı

İster inanın ister inanmayın ama ıslık çalarak para kazanabilirsiniz. 58 yaşındaki ıslık sanatçısı Henry Brady’e göre ıslık çalanlar da tıpkı müzisyenler veya aktörler gibi birer sanatçı. Henry bu ilginç mesleği sayesinde insanların kalbine dokunabildiğini söylüyor. Profesyonel ıslıkçı olmak için sadece yeteneğinizin olması gerekmiyor aynı zamanda kendi reklamınızı da yapmanız gerekiyor.

Buruşukluk gidericiler

Yepyeni ayakkabılarınızı ayağınıza giydiğinizde yumuşaklıkları ve buruşuk olmamaları hoşunuza gider değil mi? Birileri ayakkabıların kırışıksız olması için ciddi mesai harcar. Ayakkabı firmalarında çalışan buruşukluk gidericilerin görevi özel bir ütü kullanarak ayakkabıların cam gibi olmasını sağlamaktır.

Mobilya deneyicisi

Size daha önce hiç miskin diyen oldu mu? Cevabınız evetse belki de farkında olmadan size muhteşem bir kariyer fırsatı sunmuştur. Tembel insanlar firmaların mobilyalarını test etmelerine karşılık para kazanırlar. Mobilyaların üzerinde kıvranırlar, sallanırlar, arkaya yaslanırlar, öne yaslanırlar ve bütün rahatlık seviyelerini değerlendirirler. Mobilya deneyicilerinin bir günde 200 farklı parça üzerinde bazı pozisyonları denemesi gerekir. Rahatınıza düşkünseniz bu ilginç meslek tam size göre.

Evcil hayvan yiyeceklerini tadanlar

Hayvanlar konuşabilseydi insanlar da kedi ve köpek yiyeceklerini test etmek zorunda kalmazdı. Lezzetin yerinde olduğundan emin olmak için bir grup macerayı seven insan dokusundan sertliğine kadar bütün özellikler hakkında yorum yapmak hayvan mamalarını yerler. Marks & Spencer’ın gıda teknoloji uzmanı Simon Allison hayvan mamasını denedikten sonra hemen tükürdüğünü ve ağzını çalkalamak için koca bir bardak su içtiğini belirtmiştir.

Golf topu dalgıcı

Golf topları golf sahalarındaki tehlikeli sulara kazayla düştüğünde birçoğumuz toplardan umudumuzu keseriz. Ancak golf toplarını batıklardan çıkararak para kazanan insanlar vardır. Batıklara düşen golf toplarını çıkarmaya çalışan bir sürü insan vardır ve bu ilginç iş neredeyse bir pazar haline gelmiştir. Çıkarılan toplar daha sonra kullanılmış olarak golf kurslarına satılır.

Kusmuk temizlikçisi

Tartışmasız en ilginç mesleklerden biri de kusmuk temizlikçisi. Lunaparklardaki roller coastera yani hızlı trene binen insanların çoğu öğle yemeklerini bir anda çıkarırlar.  Bu olay sıklıkla yaşandığı için lunaparklarda kusmuk temizleyen temizlikçiler vardır.  Bu işin berbat olduğunu düşünüyor olabilirsiniz ancak Thorpe Park’ta çalışan kusmuk temizlikçisi Rhys Owen roller coasterları sevdiğini ve bu makineleri bedava kullanmak için her şeyi yapabileceğini söylüyor.

Sahte eleştiri yazarı

Hiç kuşkusuz bu ilginç  iş hiç de etik değil. Ancak ne yazık ki bazı insanlar para kazanmak için firmalar adına sahte eleştiriler yazarlar ve bunları belli internet sitelerinde yayınlarlar.  Oteller, restoranlar ve ürünlerle ilgili sahte yazılar yapay olarak beğeni seviyesini arttırır ve rekabete neden olur.

İğrenç ve tehlikeli numaraları test edenler

Survivor ve Fear Factor gibi programlar katılımcılara kurtlar yedirirler veya hamam böcekleri yuttururlar. Peki bu programlar kendilerine dava açılmaması için ne yaparlar? Tabii ki bu iğrenç ve tehlikeli numaraları denemeleri için birileriyle anlaşırlar. Bu cesur yürekli insanlar hazırlık yaparlar ve bu numaraların güvenli olup olmadığını denerler. Sizce de ilginç bir meslek değil mi?

Profesyonel uykucu

Uyuyarak para kazandığınızı düşünebiliyor musunuz? Evet siz de pijamalarını giyerek ve biraz kestirerek para kazanabilirsiniz. Şüphesiz dünyanın en ilginç mesleklerinden birini icra eden profesyonel uykucular para kazanmak için uyurlar özellikle de uykuyla ilgili araştırma projelerinde. Bu sayede doktorların ve bilim adamlarının uyku bozuklukları ile ilgili problemleri anlamalarına yardımcı olurlar.

Tuvalet kağıdı koklayıcısı

Tuvalet kağıdı üreticileri ürünlerinin kullanım öncesi, kullanım esnasında ve kullanımdan sonra kokusuz olması ister. Tuvalet kağıtlarının kokusuz olup olmadığını anlamanın en iyi yolu nedir? Tabii ki tuvalet kağıdı koklayıcılarıyla çalışmak. Bu kişiler sayesinde üreticiler ürünlerinin olağandışı veya fark edilir derecede kokup kokmadığını öğrenirler.

Hindistan cevizi güvenlik mühendisleri

Gezinen insanların kafasına hindistan cevizlerinin kazara düşmesini engellemek isteyen tatil köyleri hindistan cevizlerini palmiye ağaçlarından düşmeden önce toplayacak personeller alırlar. Bu ilginç meslek sahipleri ağaçlara tırmanırlar ve düşme tehlikesi olanları yerlerinden çıkarırlar.

Tatil köyü su kaydırağı deneyicileri

Tabii ki bütün gün su kaydıraklarından kaymak ofiste oturmaktan iyidir. İngiliz tatil firması First Choice tarafından yükseklik, hız, hız kalitesi, iniş ve aynı zamanda güvenliğin test edilmesi açısından görevlendirilen Tommy Lynch’ e göre havuzlar ve su kaydırakları ailecek çıkılan tatillerin en önemli parçalarından biridir ve bu nedenle her şeyin doğru çalıştığından emin olunması gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder